NIMA VIŠE MARENDE NA PLAŽI


Prizor ohlađene lubenice i slasnog jedenja osvježavajućeg voća uz obavezno curenje soka neće se od ovoga ljeta vidjeti na Makarskoj plaži.

Ako sa starim navikama kupači budu nastavili, komunalno redarstvo će ih zamoliti da se presele u šumicu pokraj plaže, gdje im je za blagovanje već sada gradska vlast postavila stol, klupe i koševe za otpatke. Stolovi za jedenje će se redovito čistiti i održavat će se potrebna higijena.

Naime, gradski su poglavari odlučili plažu vratiti kupačima, uvesti čistoću, red i mir na jednu od naših najljepših kupališta.

Sa šetališta su uklonjeni štandovi, glomazni zabavni parkovi, a također će s državnim inspektoratom tražiti veći angažman oko kontrole ugostiteljske ponude u pomoćnim objektima koje se na plaži postavljaju po privatnim parcelama.

Plaža će se redovito čistiti, prati i dezinfincirati. Ne možemo dozvoliti da se netko razbaškari po žalu i ruča. Opremit ćemo kupalište i podići na civilizacijsku razinu, objasnio je odluku gradonačelnik dr. Marko Ožić Bebek, piše  Slobodna Dalmacija.

Image Hosted by ImageShack.us

We'll always have Neum

10 komentara

  1. Kod nas mozes donijeti i vola pecenog na plazu, samo podrazumijeva se da ces svaki gram otpada fino odnijeti u pripadajuci kontejner, tamo gdje i spada – znaci bio-otpad posebno, plastiku posebno, papir posebno…, jel posteno?

  2. Ja nikad nisam bila u Makarskoj ali sam bila u Neumu. Pored toga sto je dozvoljeno montirati pretis lonac u pjesak, i iznijeti ambasador deke dozvoljeno je i objesiti kesu u kojoj je lubenica o neku armaturu koja vizi iz mora 🙂
    Cuj dje ce s neumom? Pa ja nisam vidjela vise Cro zastava nidje na svijetu

Komentariši