KONTRAPROSVJED

Ponukani učestalim napadima, kako ih nazivaju, fukare i miševa na organe vlasti u Sarajevu, pripadnici sarajevskog kriminalnog miljea su odlučili organizirati prosvjed podrške gradskim, kantonalnim, federalnim i državnim organima vlasti.

U organizaciji udruga L.O.P.O.V. koja okuplja lica odranije poznata organima vlasti te K.L.A.N. u koju su udruženi sarajevski kriminalci, lihvari, autokradice i narkobossovi danas je organizirana prosvjedna vožnja ulicama Sarajeva te dostojanstveni skup na jednom od sarajevskih parkinga gdje su zabrinuti pripadnici organiziranog kriminala izrazili svoju potporu vlastima i sistemu koji, po njima, savršeno funkcionira.

"Mi smo, za razliku od onih smradova forumaških koji marke u džepu nemaju, savršeno zadovoljni stanjem u Sarajevu. Pa kome, bolan, ova vlast smeta? To su bolesni ljudi, ti forumaši, ja bi’ to sve po kratkom postupku, jeb'o im kompjuter mater. Ovoj vlasti treba krvi dati, šta nam je sve omogućila, a ova bagra na njih jajima… Treba fino s vlastima, to su bolan prava raja, sa njima se sve može dogovoriti, vjeruj meni, ja znam…" izjavio je glasnogovornik sarajevskih "žestokih momaka" uz želju da ostane anoniman.

Skup je protekao mirno i dostojanstveno a nakon toga su se prosvjednici vratili redovnim aktivnostima.

16 komentara

  1. Hvala svima na komentarima, puno mi znače vaše pozitivne reakcije i to što smo uspjeli zadržati duh u svemu ovome… Svaka nam čast svima! 🙂

    Što se slika tiče, i meni nekad otvori obje nekad jednu a da nisam ništa prčkao u međuvremenu – ili je do browsera ili do blogger.ba. U svakom slučaju barem ostane link na sliku koja se ne otvori pa se može vidjeti. Što bi narod rekao “Dobro je, važno je samo da se više ne puca.” :))

Komentariši